01

Jij wordt beter zichtbaar in de lokale Google resultaten

Een Google bedrijfsprofiel is als jouw digitale etalage die 24/7 toegankelijk is voor een ontelbaar aantal potentiële klanten. Met een Google bedrijfsprofiel verschijnt jouw bedrijf in de lokale zoekresultaten en op Google Maps. Dit betekent dat wanneer mensen zoeken naar een product of dienst in jouw buurt, je bedrijf prominent in beeld kan komen. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten je bedrijf opmerken en actie ondernemen door bijvoorbeeld naar je website te navigeren of direct contact met je opnemen. 

 

Sidenote: Standaard kies je één bedrijfscategorie in Google. Biedt jij meerdere diensten of producten aan waar je lokaal op gevonden wilt worden? Voeg dan meer categorieën toe.  Zo bereik jij de beste dekking van jouw aanbod op een specifieke locatie.

02

Je verlaagt de drempel voor het eerste contactmoment

Een Google bedrijfsprofiel fungeert als een online visitekaartje en is mogelijk de eerste indruk die jouw bedrijf achterlaat. En je weet wat ze zeggen, een eerste indruk maak je maar één keer, dus zorg dat het goed is.

 

Dankzij jouw Google bedrijfsprofiel hebben potentiële klanten direct toegang tot essentiële gegevens, zoals je contactnummer, adres, openingstijden en klantenbeoordelingen. Het direct beschikbaar stellen van deze informatie verlaagt aanzienlijk de drempel voor hen om contact met je op te nemen. Het is echter van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je profiel compleet en nauwkeurig is ingevuld. Hiermee help je Google om een dieper inzicht te krijgen in je bedrijf, waardoor je zichtbaarheid zo optimaal mogelijk aansluit bij jouw doelgroep.

03

Je verbetert klantrelaties met een Google bedrijfsprofiel

In je Google bedrijfsprofiel krijgen klanten de kans om reacties achter te laten en vragen te stellen. Dit opent voor jou een unieke gelegenheid om waardevolle interacties aan te gaan. Wat deze situatie echt uniek maakt? Deze klanten hebben misschien nog niet eens een kijkje genomen op je website, maar ze zoeken via jouw Google bedrijfsprofiel toch contact om te ontdekken of jij hen verder kunt helpen.

 

Daarom is het van groot belang om de tijd te nemen om op al die reacties en vragen te reageren en je hulp aan te bieden. Ongeacht of de feedback positief of negatief is. Hiermee laat je zien dat je om de tevredenheid van je klanten geeft. Vooral negatieve reacties of beoordelingen kunnen soms uitdagend zijn omdat jij waarschijnlijk je hart en ziel in je bedrijf hebt gestoken. Maar juist dit biedt jou de kans om te focussen op groei en verbetering, wat weer bijdraagt aan een sterke relatie tussen jou en je klanten.

04

Je bouwt aan vertrouwen en een positief bedrijfsimago

Een Google Mijn Bedrijf-profiel geeft klanten de kans om beoordelingen en recensies achter te laten. Moedig je klanten zeker aan om dit te doen! Hierdoor kan het vertrouwen in jouw bedrijf groeien, boost je het bedrijfsimago en kun je sneller stijgen in de zoekresultaten.

 

Natuurlijk zijn 5-sterrenbeoordelingen fantastisch, maar opbouwende feedback heeft ook onschatbare waarde. Deze feedback kun je gebruiken om je bedrijf te verbeteren en vertrouwen op te bouwen bij nieuwe klanten. Zo krijgen ze een kijkje in hoe jij uitdagingen aanpakt. Op lange termijn is dit misschien nog wel waardevoller. 

05

Je krijgt meer klanten over de vloer met een Google bedrijfsprofiel

Om dit uit te leggen gaan we in de huid kruipen van jou potentiële klant met een praktisch voorbeeld. 

 

Stel je voor, je moet een nieuw rijbewijs aanvragen omdat die van jou is verlopen. Op de ochtend van de aanvraag realiseer je je plotseling dat je geen recente pasfoto hebt. Wat ga je nu doen? Precies, je opent Google (Maps) en voert in: “Pasfoto laten maken [jouw woonplaats].” De zoekresultaten verschijnen, je klikt op de route en je bent onderweg om op het nippertje dit probleem op te lossen.

 

Raad eens wie het geluk heeft om jou te helpen? Precies! Het bedrijf dat snel opduikt in Google Mijn Bedrijf voor de zoektermen: “Pasfoto laten maken.” Meer uitleg is niet meer nodig toch?